Legea de modificare a Legii Procuraturii a fost publicată azi în Monitorul Oficial al Republicii Moldova și, respectiv, a intrat în vigoare. Președintele Comisiei juridică, numiri și imunități din Parlament, Sergiu Litvinenco, spune că aceasta înseamnă că de astăzi concursul inițiat de Consiliul Superior al Procurorilor este stopat.

„De acum încolo însă începe greul cel mare – „stabilirea regulilor jocului”, stabilirea componenței comisiei de preselecție, desfășurarea preselecției propriu-zise și identificarea ca urmare a acesteia a cel puțin doi candidați demni de a ocupa funcția de Procuror General al Republicii Moldova”, a menționat Litvinenco.

Noua Lege a Procuraturii, votată zilele trecute în două lecturi de Parlament, modifică procedura de alegere și numire a procurorului general. Concursul va fi anunțat de Ministerul Justiției, iar o comisie specială va desemna câțiva candidați pentru șefia Procuraturii. Lista va fi înaintată Consiliului Superior al Procurorilor, care va desemna procurorul general și îl va înainta pentru numire șefului statului.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!