/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 802: Atac de Paște, sat cucerit, planul Moscovei și avion doborât! Zelenski: Rusia nu are dorință de pace

/INFOGRAFIC/ Politicienii în care cetățenii au cea mai mare încredere. Pavel Filip a cedat trei poziții în clasament

missing
23 septembrie 2019, ora 11:50

Președintele Igor Dodon, prim-ministra Maia Sandu și ministrul de Interne Andrei Năstase conduc topul încrederii cetățenilor, potrivit unui sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din R. Moldova. Fostul premier democrat Pavel Filip, care la începutul lunii iulie se afla pe a doua poziție cu 7,5%, a ajuns pe locul cinci, cu 5,7%, fiind la același nivel cu socialistul Ion Ceban, care se bucură de încrederea a 5,6% dintre cetățeni.

Pe locul patru în top se află președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi, care este de încredere pentru 7,9% dintre respondenții sondajului.

Chiar dacă Partidul Comuniștilor nu mai este nici la guvernare, nici în Parlament, liderul formațiunii Vladimir Voronin se bucură de încrederea a  patru la sută dintre cetățeni.

Și fostul primar al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, mai este de încredere pentru 1,4% dintre respondenții sondajului.

Precizăm că 20,1% dintre cei chestionați  au declarat că nu au încredere în nimeni sau nu au știut ce să răspundă.

Sondajul a fost efectuat în perioada 11-20 septembrie 2019, pe un eșantion de 1 189 respondenți din 88 de localități, cu excepția regiunii transnistrene și are o marjă de eroare de maximum trei la sută.

Asociația Sociologilor și Demografilor

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram