Lucinschi neagă implicarea sa în frauda bancară. „Învinuirea este ilegală, lipsită de orice suport juridic”

missing
28 septembrie 2019, ora 12:17

Fostul președinte Petru Lucinschi spune despre audierile și perchezițiile efectuate de Procuratura Anticorupție în privința lui că învinuirea care i se aduce este ilegală și lipsită de orice suport juridic. Fostul șef de stat a fost la PA unde spune că i s-a înaintat învinuirea precum că ar face parte dintr-un „grup organizat infracțional”.

„Judecând după amploarea pe care a luat-o informația respectivă, am impresia că nu se caută modalitatea de întoarcere a banilor în țară, dar se caută „nume sonore”– expresia domnului Slusari.

 Resping orice acuzație și încă o dată declar că de la „Unibank” niciodată n-am luat și nu am votat niciun credit, n-am primit dividente, nici n-am măcar un cont bancar la această bancă. Mai mult, n-am pășit niciodată pragul instituției date”, se spune într-o declarație emisă presei.

Petru Lucinschi anunță că va colabora cu ancheta și urmează în zilele apropiate să prezinte informațiile care i-ar confirma nevinovăția.

 „Acțiunile respective m-au convins, încă o dată, că e vorba de atacuri orchestrate împotriva familiei mele. Acestea au început cu un dosar la comandă împotriva feciorului meu, Sergiu în România, au continuat în privința altui fecior, Chiril (cazul lui este binecunoscut) și iată că s-a ajuns și la persoana mea. Scopul este de a-mi denigra și a compromite imaginea.  Însă, sunt convins, că adevarul, mai devreme sau mai târziu, va ieși la iveală”, menținează fostul șef de stat.

Amintim că ieri procurorii anticorupție au făcut percheziții acasă la fostul președinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi în legătură cu frauda bancară. Ex-președintele a fost audiat, dar nu a fost reținut.

Numele lui Petru Lucinschi apare în Raportul Kroll. Anterior, într-un interviu pentru RISE Moldova, Petru Lucinschi a spus că a ajuns să figureze în raportul Kroll, după ce Ilan Șor, cu părinții cărora a prietenit când aceștia erau în viață, l-a rugat să devină acționar la „Unibank”, cumpărând un pachet de 4,8% de acțiuni.

Experții companiei Kroll au scris că Petru Lucinschi a cumpărat un pachet de acțiuni de 4,8% la „Unibank” cu 14 milioane de lei împrumutați de la firma off-shore „Rosslyn Trade LLP”. Aceasta era înregistrată în același oficiu din Edinburgh, Marea Britanie, ca și firma „Harrogate Consulting LP”, de la care s-au împrumutat Rita Țvic, Vladimir Novasadiuc și Olga Bondarciuc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram