/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Dodon, după revocarea membrilor CSM: „Situația pare să fie destul de serioasă...”

missing
30 septembrie 2019, ora 11:23

Președintele Republicii Moldova a comentat Adunarea Generală a Judecătorilor care s-a soldat cu demiterea a șase judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Igor Dodon spune că la această etapă este foarte periculos ca autoritățile să intervină în dezbaterea judecătorilor, care potrivit lui, capătă forma unui conflict. Declarația a fost făcută într-un interviu pentru tribuna.md.

„Situația pare să fie destul de serioasă și ar fi corect să nu facem abuz de calificative în descrierea acesteia. Nici președintele țării, nici prim-ministra sau președinta Parlamentului nu pot da la această etapă un calificativ obiectiv legat de ceea ce se întâmplă, fără a risca să se poziționeze de o parte sau alta”, a declarat șeful statului.

Totodată, Igor Dodon a spus că a cerut o analiză amplă de la echipa sa cu privire la acest subiect.

„Vreau să înțeleg corect toate aspectele care au dus la această situație, posibil voi avea şi discuții cu ambele părţi, după care să pot veni cu eventuale propuneri care să ducă la detensionarea situației din sistemul judecătoresc”, a spus președintele.

Menționăm că membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) activează în regim obișnuit, chiar dacă au fost revocați din funcții la Adunarea Generală a Judecătorilor. Președintele CSM, Dorel Musteață, zice că deocamdată, la adresa instituției nu a ajuns nici o hotărâre.

Amintim că pe 27 septembrie cei șase membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, care au fost delegați de judecători pe 20 octombrie 2017, au fost demiși din funcții. Decizia a fost luată la Adunarea Generală a Judecătorilor la care s-au înregistrat 202 magistrați.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram