/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Despre ce s-a discutat la prima întâlnire cu experții FMI veniți la Chișinău. Sandu: „Nu va fi semnat niciun acord”

02 octombrie 2019, ora 14:38

Experții Fondului Monetar Internațional (FMI), care se află în misiune în R. Moldova, au avut cu membrii Guvernului cea mai lungă discuție la care au asistat vreodată, ceea ce este un „semn pozitiv”, a comentat Maia Sandu.

În cadrul întrevederii s-a discutat despre bugetul pentru anul viitor și au fost analizate mai multe propuneri ale Guvernului.

„Experții FMI au apreciat acțiunile noastre de corectare a deciziilor proaste ale Guvernului precedent și au apreciat că am reușit foarte repede să ne mișcăm și să prezentăm cele două evaluări”, a declarat Maia Sandu.

Potrivit prim-ministrei, aceasta este doar o vizită de documentare a reprezentanților FMI la Chișinău și nu va fi semnat niciun acord.

Amintim că o echipă de experţi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI), condusă de Ruben Atoyan, a venit săptămâna aceasta în R. Moldova. Vizita va dura până pe 8 octombrie.

Anterior, într-un comunicat de presă lansat de FMI  a fost anunțat că scopul misiunii este de a actualiza informația privind evoluțiile economice recente ale R. Moldova și de a discuta politicile promovate de autorități pentru menținerea stabilității macroeconomice și bugetar-fiscale, inclusiv în contextul Bugetului de Stat pentru anul 2020.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram