/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Doi secretari de stat și un șef de agenție, numiți astăzi de Guvern

02 octombrie 2019, ora 13:31

Membrii Guvernului au aprobat astăzi numirea lui Alexandru Dubălari în funcția de secretar de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Acesta a studiat în România și are o experiență de peste 20 de ani în domeniul  siguranței alimentelor și sănătății animalelor. Este implicat și în programe de cercetare la Academia de Științe a Moldovei.

„Avem nevoie de persoane integre, responsabile și cunoscătoare a domeniului din practică”, a comentat ministra Georgeta Mincu.

Tot în funcția de secretar de stat în cadrul aceluiași minister a fost numit și Sergiu Gherciu, care va fi responsabil de dezvoltarea rurală și sustenabilitatea în domeniul agriculturii. Acesta a fost până acum șef de Cabinet la Ministerul Agriculturii, iar anterior a activat la Ministerul Afacerilor Interne și la Cancelaria de Stat.

De asemenea, membrii Guvernului au numit un conducător la Agenția Relații Interetnice. Șef al instituției va fi Nicolae Rădiță, directorul executiv al Centrului Naţional al Romilor. Anterior, acesta a lucrat la Comitetul Helsinki pentru Drepturile Omului din Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram