/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Socialiștii se laudă că toate actele Primăriei și preturilor din Chișinău sunt traduse în limba rusă. Munteanu a întrebat primarul cine plătește

missing
02 octombrie 2019, ora 12:06

Candidatul Partidului Socialiștilor la fotoliul de primar al Chișinăului, Ion Ceban, se laudă în ziarul electoral, care este distribuit chișinăuienilor, că toate actele normative ale Primăriei și preturilor de sector sunt traduse în limba rusă.

Un alt concurent electoral, președintele partidului Uniunea Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu, a cerut explicații de la primarul interimar Adrian Talmaci. Munteanu i-a trimis acestuia o solicitare în care întreabă dacă autoritățile municipale au achitat bani pentru traduceri.

„Prin ce decizie a CMC a fost redimensionat bugetul local pentru a suplini acest moft politic al PSRM. Ce direcție a Primăriei se ocupă de această comandă? Câți angajați ai primăriei/preturilor sunt antrenați în acest proces și care au fost costurile anuale pentru traducerile în limba rusă a tuturor actelor?”, vrea să știe Munteanu.

Socialistul Ion Ceban a reacționat pe Facebook și a dat asigurări că nu se cheltuie bani publici pentru traduceri.

„Fii pe pace. Traducerile, atât în rusă, cât și engleză, le facem pe cont propriu, fără a utiliza resursele din Primărie. E muncă de voluntariat pentru ai noștri”, i-a răspuns Ceban lui Munteanu.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram