/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Cum au ajuns recoltele de struguri din Burgundia să fie păzite de Poliţia franceză

missing
02 octombrie 2019, ora 00:27

Cei mai scumpi struguri din lume sunt afectați în acest an de un fenomen ciudat – furtul. Autoritățile au fost nevoite să apeleze la soluții mai puțin tradiționale pentru această zonă. Acum recoltele de struguri din Burgundia, Franța, sunt păzite de Poliţia franceză. Oamenii legii s-au mobilizat și patrulează zonele pe biciclete şi motociclete.

Proprietarii legendarelor podgorii duc o luptă grea cu hoții de struguri. Unii dintre ei au apelat la cele mai moderne sisteme de supraveghere video, pentru a monitoriza situația din cele mai îndepărtate unghiuri ale zonelor. Oamenii s-au mai potolit de când poliția patrulează printre rândurile lungi de vii, dar problema rămâne nerezolvată.

După mai multe zile de patrulare s-a constatat că cei care întind mâna la strugurii străini sunt chiar… vecinii. Roada din acest an a fost afectată de vremea schimbătoare. Combinația dintre îngheț, grindină și soare au afectat grav podgoriile, iar fermierii vor să-și salveze producția de vin. Cei care se pun pe furat folosesc chiar și mașini de recoltat. Pentru a salva renumitele vii din Burgundia, poliția locală a instituit amenzi. Potrivit departamentului de poliţie Cote d’Or, furtul strugurilor este pedepsit cu până la trei ani de închisoare şi o amendă de 45.000 de euro.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram