/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ UE va acorda peste 70 de milioane de euro R. Moldova până la sfârșitul acestui an

missing
03 octombrie 2019, ora 15:20

Uniunea Europeană urmează să acorde Republicii Moldova asistență financiară de peste 70 de milioane de euro până la sfârșitul acestui an. Despre aceasta a anunțat astăzi șefa politicii externe a UE Federica Mogherini în cadrul unei conferințe de presă susținută la Guvern împreună cu prim-ministra Maia Sandu. 

În luna octombrie vor fi acordate circa 40 de milioane de euro pentru trei proiecte noi ce țin de: anticorupție, dezvoltarea localităților din țară și susținerea egalității de gen.

De asemenea, UE va acorda alte 36 de milioane de euro țării noastre. Banii reprezintă suport bugetar pentru R. Moldova. În acest sens, 14 milioane de euro vor fi acordate în luna octombrie, iar 22 de milioane de euro în luna noiembrie curent.

Prim-ministra Maia Sandu și înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini au discutat și luni la Bruxelles despre faptul că până la sfârșitul acestui an, R. Moldova va obține două tranșe din asistența macrofinanciară.

Șefa politicii externe a UE Federica Mogherini a efectuat astăzi o vizită în Republica Moldova. În cadrul acesteia, oficialul UE a avut o întrevedere cu prim-ministra Maia Sandu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram