Fondul Monetar Internațional (FMI) a alocat o nouă tranșă în valoare de peste 46 milioane de dolari Republicii Moldova. Din această sumă, circa 27,5 milioane de dolari sunt pentru susținerea bugetului de stat.

Prima plată a fost efectuată pe data de 24 septembrie curent, în sumă totală de 30,7 milioane dolari SUA, dintre care 18,4 milioane dolari (mecanismul de finanțare EFF – Extended Fund Facility) fiind destinați pentru susținerea bugetului de stat al Republicii Moldova, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanțelor.

Restul sumei, în valoare totală de 15,4 milioane dolari SUA, a fost debursată la data de 30 septembrie, anul curent. Din această sumă, 9,1 milioane dolari (mecanismul de finanțare ECF – Extended Credit Facility) sunt pentru susținerea bugetului de stat.

Reamintim că, pe 7 noiembrie 2016, Consiliul de Directori al Fondului Monetar Internațional a aprobat un Program pe trei ani cu Republica Moldova. Suportul financiar de aproximativ 178.7 milioane dolari SUA este acordat țării noastre în tranșe și vine să susțină reformele promovate de Guvern.

Până în prezent din contul programul de finanțare existent au fost debursate surse destinate susținerii bugetului de stat în sumă totală de 91,4 milioane dolari SUA.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!