/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

FMI a alocat peste 46 de milioane de dolari R. Moldova. O parte din bani sunt pentru susținerea bugetului de stat

missing
04 octombrie 2019, ora 17:58

Fondul Monetar Internațional (FMI) a alocat o nouă tranșă în valoare de peste 46 milioane de dolari Republicii Moldova. Din această sumă, circa 27,5 milioane de dolari sunt pentru susținerea bugetului de stat.

Prima plată a fost efectuată pe data de 24 septembrie curent, în sumă totală de 30,7 milioane dolari SUA, dintre care 18,4 milioane dolari (mecanismul de finanțare EFF – Extended Fund Facility) fiind destinați pentru susținerea bugetului de stat al Republicii Moldova, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanțelor.

Restul sumei, în valoare totală de 15,4 milioane dolari SUA, a fost debursată la data de 30 septembrie, anul curent. Din această sumă, 9,1 milioane dolari (mecanismul de finanțare ECF – Extended Credit Facility) sunt pentru susținerea bugetului de stat.

Reamintim că, pe 7 noiembrie 2016, Consiliul de Directori al Fondului Monetar Internațional a aprobat un Program pe trei ani cu Republica Moldova. Suportul financiar de aproximativ 178.7 milioane dolari SUA este acordat țării noastre în tranșe și vine să susțină reformele promovate de Guvern.

Până în prezent din contul programul de finanțare existent au fost debursate surse destinate susținerii bugetului de stat în sumă totală de 91,4 milioane dolari SUA.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram