/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Château Vartely a sărbătorit Ziua Vinului cu băuturi de colecție, bucate tradiționale și dispoziție bună

missing
08 octombrie 2019, ora 07:12

Ziua Vinului a trecut, dar ecoul ei încă a rămas. Vinuri delicioase, gustări tradiționale, muzică și voie bună, au fost de toate în acest weekend la Chateau Vartely. Departe de larma orașului, vinăria și-a deschis și în acest an porțile pentru oameni buni, de acasă și de peste hotare, să deguste vinuri, momente, emoții.   

„Mai bun vin ca aici nu cred că există”.

Vinăria și-a așteptat oaspeții cu vinuri din colecții valoroase, dar și băuturi mai tari, din care au putut să guste cât le poftește inima.

Am ales vinăria pentru că ne-a plăcut anii precedenți și am invitat și prieteni din România, care au fost foarte încântați”.

„Ce vinuri ați reușit să gustați și care vă plac cel mai mult? – Rose-ul Invidido este cel care m-a cucerit pe final. Malbec Shyrah este un vin foarte aromat și mai special, pe care nu-l prea găsești, cel puțin la noi în România”.

„Ceea ce apreciez acum este că Ziua Vinului devine un element din cultura noastră și oamenii știu cum să o sărbătorească”.

ARCADIE FOȘNEA, DIRECTOR EXECUTIV „CHATEAU VARTELY”: „Deja este o tradiție că noi sărbătorim la Chateau Vartely Ziua Națională a Vinului. 1:10 -1:20 Promovăm calitatea, promovăm valorile acestei țări și această sărbătoare este o platformă bună pentru a comunica cu consumatorul și cu mulți turiști. Avem mulți turiști”.

„Suntem din Hamburg, Germania”.

„Beijing, China!”.

„Din Iași!”.

„Noi suntem din Ucraina. Oameni foarte binevoitori și ospitalieri, alegerea de vinuri este foarte mare, foarte bune și gustoase. Ne simțim bine, suntem mulțumiți și bucuroși”.

„Am încercat atâtea feluri de vin, cred că sunt un pic amețită. Sunt atât de fericită acum! Noroc!”.

Pe lângă bucatele tradiționale, noutatea din acest an au fost micile gustări speciale, recomandate de profesioniștii de la Château Vartely.

Pește biban. El se consumă cu vin alb, roșu? – Cu vin alb de dorit”.

Cu un tur ghidat pe teritoriul complexului, curioșii au descoperit drumul vinului, din zona de producere până în sticlă.

„La moment, cutare vin este la odihnă. Părintele vinului este domnul tehnolog Vrânceanu, s-a semnat și a pus pașaportul”.

E pentru prima oară, dar e foarte frumos. Deci recomand pentru toată lumea. – Ați venit să sărbătoriți ziua vinului așa cum se cuvine. – Da exact, cu șampanie”.

Totuși, vinul se bea mai bine după o fugă bună, așa că cei mai iuți de picior s-au întrecut de dimineață într-o cursă de alergat de zile mari.

Hai ultimii metri și la udat medalia! Bravo!”.

Bravo!”.

„Noi și bem, noi și alergăm – să bem! De Ziua Vinului avem o posibilitate să facem două sărbători în una și cea a sportului și a tradițiilor”.

„Tu ești prima femeie care a terminat cursa Taraboste Trail.  Cu ce emoții ai ajuns aici? – Foarte frumoase! Nu m-am așteptat. Mie întotdeauna îmi face plăcere, ăștia deja sunt prietenii mei, așa că este o oportunitate să-i revăd”.

Mai mult de 100 de alergători au străbătut 14 kilometri, având la picioare podgoriile de la Chateau Vartely.

IULIAN BERCU, ORGANIZATORUL CURSEI DE ALERGAT „TARABOSTE TRAIL”: „Locația în care se află Chateau Vartely este una unică, pentru că pe lângă mai multe dealuri și văi,  pe aici trece râul Răut și sunt peisaje extraordinare”.

Vinăria Chateau Vartely vă așteaptă și în restul zilelor pentru tururi vinicole, degustări de vinuri medaliate și delicii culinare. Complexul turistic vinicol din apropierea Orheiului are și vile unde puteți petrece o noapte liniștită.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram