Polițiștii din Galați au descoperit mai mulți comercianți care vindeau carne de pasăre colorată la Piața Calea Basarabiei din localitate. Potrivit oamenilor legii, vânzătorii colorau carnea cu o substanță galbenă pentru a avea aspectul puilor de țară, scrie presa din România.  

În momentul în care poliţiştii şi-au făcut apariţia în piaţă, unul dintre comercianţii care vindea pui colorat a luat-o la fugă, abandonându-şi marfa.

Alţi doi comercianţi, care făcea acelaşi lucru, au rămas să explice poliţiştilor de ce nu aveau documente de provenienţă, de ce vindeau puiul colorat cu vopsea galbenă şi de ce ţineau marfa într-o cutie de carton.

Din primele verificări, oamenii legii au constatat că cele două persoane le spuneau eventualilor cumpărători că păsările comercializate sunt crescute la curte, ele având și o culoare specifică (galbenă). Polițiștii locali, care dețineau informații că respectiva carne nu provine de la păsări crescute în gospodării proprii, ci din magazine au făcut o probă și au constat că în contact cu apa, aceasta se colora imediat”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Locale Galaţi.

Pentru faptele lor, cei doi comercianţi au fost amendaţi cu câte 500 de roni fiecare.

Mai mulți cetățeni ne-au adus la cunoștință că au achiziționat carne de păsăre, ‘de curte’, însă la momentul preparării au constatat că apa devenea excesiv de galbenă. Pentru a evita astfel de situații, recomandăm gălățenilor să achiziționeze produse perisabile doar din locuri special amenajate și autorizate corespunzător”, a declarat Dănuț Munteanu, șeful Serviciului Control Activități Comerciale și Biroul Evidența Persoanelor.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!