/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Ar fi organizat migrația ilegală în Cehia a zeci de moldoveni. Un membru al unei grupări criminale din Briceni, reținut

09 octombrie 2019, ora 13:17

O persoană de 53 de ani, membrul al unei grupări criminale, domiciliat în raionul Briceni, a fost reținut fiind suspectat de organizarea migrației ilegale în Cehia. O altă membră a grupului criminal organizat este cercetată în libertate, unii membri se află pe teritoriul Cehiei, iar alții sunt în curs de identificare de către oamenii legii. 

Potrivit Poliției, suspecții pe parcursul anilor 2018 – 2019, au organizat migrația ilegală în Cehia a 30 de persoane cu vârste cuprinse între 30 și 55 de ani. Pentru munca efectuată, bănuiții le promiteau victimelor câte 500-700 euro, lunar.

Membrii grupului criminal,  sub pretextul angajării persoanelor în calitate de muncitori în domeniul agricol i-au transportat personal în Cehia, unde au fost determinați să muncească fără să le fie achitat salariu pentru munca efectuată.

Peste o perioadă de timp, victimele au fost expulzate din țară de către poliția cehă, dat fiind faptul că aceștia dețineau cărți de identitate românești false perfectate din timp de către membrii grupului.

În rezultatul acțiunilor întreprinse de oamenii legii, pe 3 octombrie curent, unul dintre suspecți a fost reținut.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliul suspectului, polițiștii au depistat acte de deportare a unor victime, probe ce ar demonstra implicarea acestuia în acest caz. Mai mult, polițiștii au depistat și o linie clandestină de confecționare  a articolelor din metal.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pe faptul comiterii infracțiunii de trafic de persoane, iar suspectul a fost reținut pe un termen de 72 de ore. Dacă va fi dovedită vinovăția, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare de până la șapte ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram