/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

/VIDEO/ Independență, economie și siguranță - acesta vă propune noul sistem de încălzire centralizat de la Termoelectrica

missing
09 octombrie 2019, ora 19:40

Independență, economie și siguranță. Acestea vă propune noul sistem de încălzire centralizat de la Termoelectrica, cu ajutorul căruia puteți avea căldură și apă caldă non stop în locuințe, iar temperatura poate fi reglată oricând, în funcție de necesități. Statisticile demonstrează că cei care s-au conectat deja la noul sistem economisesc, în medie, cu 30 la sută mai mult. Printre beneficiari este și doamna Alexandra, proprietara unei fabrici de marochinărie. Femeia spune că timp de mai mulți ani întreprinderea nu era deloc încălzită, astfel că soluția oferită de Termoelectrica a devenit o adevărată scăpare de concediile de boală a angajaților.  

ALEANDRA CAN, DIRECTOR GENERAL „ARTIMA”: „Este o altă viață pentru că în frig se lucrează greu, anevoios și fără randament. Acum este altfel și facturile sunt mai mici”.

„Era foarte frig și materialul era greu de cusut. Lumea era stresată, picioarele înghețate, mâinile înghețate”.

„Era frig, înghețam, nu puteam să lucrăm, iar acum venim cu plăcere la lucru”.

Și procesul de instalare a sistemului nu este deloc anevoios. De exemplu, recent acesta a apărut în centrul pentru copii și tineret Artico din Capitală, iar elevii nici măcăr nu i-au observat pe meșterii care lucrau.

VLADIMIR GÎLCĂ, DIRECTOR-ADJUNCT CENTRUL „ARTICO”: „Erau copii și pericole cu echipamentul, dar echipa și-a desfășurat așa de profesional activitatea că nu au afectat procesul de instruire”.

Nu doar economiile financiare îi atrag pe consumatori, dar și siguranța utilajului. Sistemul elimină orice risc de explozii sau contaminare cu substanțe nocive. Așa că până acum, peste 10 mii de persoane beneficiază deja de sistem.

VEACESLAV ENI, DIRECTOR TERMOELECTRICA: „Punctul termic individual este foarte compact. În principiu ocupă doar 2 m.p. Acest sistem poate asigura un bloc locativ cu nouă etaje, cu șapte scări”,

Mai mult, sistemul autonom de încălzire centralizat este și prietenos mediului înconjurător. Dacă toți locuitorii Capitalei l-ar utiliza, atunci, anual, ar respira cu 24 de mii de tone de dioxid de carbon mai puțin.

SANDU GHIDIRIM, EXPERT ÎN DOMENIUL ENERGETIC AL BĂNCII MONDIALE: „Termoelectrica are grijă de emisiile care se produc în urma arderii gazului natural fie a altor combustibili. Sunt niște rigori foarte stricte impuse de legislație”.

Societatea pe Acţiuni „Termoelectrica” a fost fondată în anul 2015. Compania asigură cu energie termică peste 4400 de imobile din mun. Chișinău, inclusiv 675 de instituții bugetare, 577 agenți economici, 315 case particulare și cca 209 de mii de apartamente.

P.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram