/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

CEC se luptă în continuare cu Ruslan Codreanu. Dosarul a ajuns la CSJ

missing
10 octombrie 2019, ora 09:56

Consiliul Electoral de Circumscripție și Comisia Electorală Centrală au depus ieri un recurs la Curtea Supremă de Justiție împotriva deciziei Curții de Apel Chișinău, care l-a lăsat pe Ruslan Codreanu în cursa electorală pentru fotoliul de primar al capitalei. Judecătorii au stabilit că semnăturile colectate de echipa lui Codreanu sunt valabile.

Ruslan Codreanu se arată indignat de faptul că CEC-ul s-a adresat la CSJ, după ce reprezentanții instituției nici nu s-au prezentat la ședințele primelor două instanțe, unde a fost examinat dosarul.

„CEC joacă după regulile unora. Nu știu după jocul cui, dar nu după cadrul legal. Am sperat că ieri se va pune capăt prin decizia Curții de Apel Chișinău, care este definitivă și care spune că oamenii din suburbii sunt reali…dar au depus recurs la CSJ. Organele electorale nu s-au obosit să verifice listele cu semnături. S-au ascuns două săptămâni după faptul că sistemul este automatizat, dar nu este așa. Datele sunt introduse de un operator”, a declarat Codreanu în cadrul unui briefing de presă.

Curtea Supremă de Justiție ar putea examina astăzi recursul Comisiei Electorale Centrale, deoarece legislația prevede că, în cadrul campaniei electorale, deciziile în instanță se iau în decurs de 24 de ore. Ședința va fi cu ușile închise.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram