/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

CNAS a început să achite indemnizațiile pentru concediile de boală

missing
10 octombrie 2019, ora 11:32

Cetățenii care s-au aflat în concedii de boală începând cu luna iulie, când au intrat în vigoare noile prevederi legislative, pot să-și ridice indemnizațiile abia acum. Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) a început să achite banii pe 8 octombrie.

Instituția a realizat un transfer în sumă de 19,6 milioane lei pentru plata indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă persoanelor care s-au aflat în concediul medical în luna septembrie. Din acești bani, vor fi achitate și datoriile pentru lunile iulie-august 2019.

Plata indemnizaţiilor se va efectua la instituțiile bancare și la filialele „Poşta Moldovei”.

Potrivit ultimelor modificări legislative, indemnizaţia pentru primele 5 zile de concediu medical în cazul bolilor obişnuite sau accidente nelegate de muncă se calculează şi se achitată de către angajator, iar următoarele, dar nu mai mult de 15 zile cumulative pe parcursul unui an calendaristic, sunt plătite de CNAS.

Certificatele medicale sunt eliberate, începând cu luna iulie, în format electronic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram