/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 800: Lupte grele, permisiunea Londrei și ironia Rusiei. Oficial SUA: Războiul nu se va încheia curând

/DOC/ Adresarea CSM împotriva Adunării Generale a Judecătorilor, pasată de la o instanță la alta

missing
10 octombrie 2019, ora 16:37

Adresarea Consiliului Superior al Magistraturii în instanță împotriva Asociației Judecătorilor prin care solicită să fie declarată nulă hotărârea din 27 septembrie, prin care au fost demiși șase membri ai CSM-ului, este pasată de la un judecător la altul.

Dosarul a fost repartizat pe 8 octombrie magistratului Valentin Lastavețchi de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, dar acesta și-a declinat competența de a examina adresarea CSM, motivând că dosarul este de competența unui judecător specializat în contenciosul administrativ și ar trebui repartizat Judecătoriei Chișinău, sediul Râșcani.

Potrivit surselor TV8, dosarul a ajuns la Judecătoria sectorului Râșcani, dar mai mulți judecători ar fi scris cereri de recuzare, refuzând astfel să examineze solicitarea CSM-ului.

Vom reveni cu detalii, când vom avea un răspuns de la Judecătoria sectorului Râșcani. La numerele de telefon, indicate pe site-ul instituției, nu răspunde nimeni.

Contactat de TV8.md, președintele interimar al CSM, Dorel Musteață, a declarat că nu a primit de la conducătorii Adunării Generale a Judecătorilor listele în original cu magistrații care au participat la întrunire și nici decizia din 4 octombrie, prin care a fost respinsă contestația Consiliului Superior al Magistraturii împotriva decizie adoptate pe 27 septembrie la Adunarea Generală a Judecătorilor

Pe 25 octombrie urmează a fi convocată din nou Adunarea Generală a Judecătorilor pentru a fi aleși noi membri în componența CSM. Deocamdată, nu au fost înaintai candidații.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram