Judecătoria Chișinău a hotărât astăzi să-l oblige pe candidatul socialist la funcția de primar al municipiului Chișinău, Ion Ceban, să excludă imaginea lui Ștefan cel Mare din toate materialele electorale, inclusiv panourile stradale.

Despre aceasta a anunțat, candidatul Uniunea Salvați Basarabia – USB,  Valeriu Munteanu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, Partidul Socialiștilor (PSRM) este obligat să lichideze stocul nedistribuit al ziarului electoral al socialiștilor și să scoată toate panourile stradale electorale din Chișinău, unde se utilează imaginea personalității istorice Ștefan cel Mare și Sfânt.

„Am demonstrat în instanță de judecată că Andrei Năstase și Ion Ceban au aceleași năravuri defecte de guvernanți și se imită, „utilizând” aceleași încălcări de lege”, a scris pe pagina sa de Facebook, Valeriu Munteanu, cel care a și sesizat magistrații.

Amintim că, Judecătoria Chișinău l-a obligat și pe candidatul Blocului ACUM la șefia capitalei, Andrei Năstase, să distrugă pliantele electorale în care apar imaginile monumentului Ștefan cel Mare și ale Primăriei Chișinău. Ulterior, Năstase a atacat decizia la Curtea de Apel Chișinău, însă instanța a respins recursul lui.

Foto: Facebook/ Valeriu Munteanu

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!