/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Guvernul de la București a căzut! Deputații au votat moțiunea de cenzură

10 octombrie 2019, ora 14:37

Deputații români au votat astăzi moțiunea de cenzură înaintată împotriva Guvernului Dăncilă. Și-au exprimat opțiunea de vot 245 de parlamentari, iar 238 au fost „pentru”. Opoziția avea nevoie să strângă 233 de voturi pentru a demite Guvernul.

În timpul dezbaterilor pe moțiune, Dan Barna a explicat motivele pentru care trebuie declanșate alegerile parlamentare anticipate: „În situațiile de criză, soluția e întoarcerea la popor. Sunt trei motive: componența actuală a Parlamentului nu mai reflectă voința cetățenilor; realizarea unei majorități care să asigure funcționarea normală e practic imposibilă. Cum ar putea funcționa o majoritate cu șase partide? Al treilea motiv: avem nevoie de o reformă majoră a statului azi!”, notează B1.ro.

Deputații au mai acuzat că Guvernul PSD și premierul Dăncilă se fac responsabili de îndatorarea țării la „dobânzi năucitoare”, care îndatorează două generații de români de acum înainte.

Viorica Dăncilă a transmis opoziției că s-ar lega de orice ca să invalideze guvernarea, precizând că a luat exemplu de la Klaus Iohannis, „președintele anti-Constituție” care s-a folosit de tragedia din Ialomița ca să atace PSD.

„Suntem la votul unei noi moțiuni de cenzură. Mă uit în sală și văd aceeași oameni amatori și iresponsabili. Nu v-ați schimbat prea mult în ultimele luni de când ne-am aflat în același context din care eu personal am crezut că ați învățat ceva. Că nu puteți veni să dați jos guvernul cu temele nefăcute, că nu puteți sfida românii, că e nevoie să veniți și echipă guvernamentală și programa de guvernare. Ne e clar cu vreți să o demolați, ne-am lămurit. Cum aveți de gând să reconstruiți, stimați inițiatori ai moțiunii. Din păcate, nu ați înțeles nimic. Haideți să vedem cine sunt artizanii acestei stări de instabilitate. Acest guvern a fost ținta președintelui României, un precedent periculos pentru democrație, pentru separarea puterilor în stat”, a declarat Dăncilă de la tribuna Parlamentului de la București.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram