Licența companiei „Klassika Asigurări”, care face parte din grupul Șor, a fost suspendată

11 octombrie 2019, ora 10:28

Compania „Klassika Asigurări”, afiliată lui Ilan Șor, a rămas fără licență pentru următoarele șase luni și riscă să intre în insolvabilitate, anunță Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF). Instituția califică situația la companie ca fiind gravă. Toate materialele acumulate de CNPF, după ce a fost instituită o administrare specială la firmă, au fost remise organelor de drept.

CNPF a atestat mai multe operațiuni dubioase privind extragerea mijloacelor financiare din companie de către foști factori decizionali ai asigurătorului. În iulie, CNPF a cerut acționarilor să înstrăineze pachetul de acțiuni în termen de trei luni, dar aceștia nu au respectat solicitarea. Astfel, s-a decis să fie suspendată licența asiguratorului pentru jumătate de an.

„Decizia de suspendare a licenței a fost luată cu scopul de a asigura condițiile optime de conservare a valorii activelor, precum și în vederea protejării intereselor și drepturilor asiguraților și beneficiarilor asigurări”, explică CNPF.

Amintim că, în februarie curent, compania „Klassika Asigurări” a fost avertizată de Comisia Națională a Pieței Financiare după ce a achitat devidente de peste șase milioane de lei acționarului „Avantage” SRL – firma lui Ilan Șor. Banii au fost achitați chiar în ziua în care acționarii au luat decizia să plătească devidentele.

Firma „Avantage” a fost deschisă în 1994, iar în calitate de fondatori figurează Ilan Șor și compania „DFM” SRL. Directorul „Aavantage” este oficial Ilona Șor, mama vitregă a lui Ilan Șor.

CNPF a blocat conturile firmei „Klassika Asigurări”, după ce i-a plătit lui Ilan Șor devidente de șase milioane de lei

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram