/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/INFOGRAFIC/ Câți oameni locuiesc oficial în Chișinău, care e cea mai scurtă stradă și cu câte orașe este înfrățită capitala

missing
14 octombrie 2019, ora 15:41

În Chișinău locuiesc oficial peste 844 de mii de persoane, dintre care aproape 31 de mii sunt copii. În municipiu sunt înregistrate peste două sute de mii de mașini și aproape trei sute de apartamente. 

Dacă am fi să unim toate bulevardele, străzile și stradelele Chișinăului, atunci ne-ar ieși un drum lung de peste o mie de kilometri. Cea mai lungă și cea mai scurtă stradă din oraș se află în sectorul Botanica; șoseaua Muncești fiind cea mai lungă stradă (13 km), iar strada Valeri Cikalov, cea mai scurtă (41 m).

Circa 7% din suprafața totală a municipiului o ocupă zonele verzi, astfel, Chișinău este în top 20 cele mai verzi capitale europene.

De asemenea, capitala Republicii Moldova este înfrățită cu alte 16 orașe din diverse țări ale lumii cum ar fi: Odessa, Ucraina; Iași, România; Ankara, Turcia sau Grenoble, Franța.

Mai multe curiozități despre orașul Chișinău aflați din infograficul ce urmează.

Stela Mihailovici

Natalia Volontir

Vezi și:

/VIDEO/ De Hramul Chișinăului, locuitorii capitalei au venit cu mesaje de felicitare. Ce au urat orașului

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram