/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Ungaria: Candidatul opoziției a câștigat funcția de primar de Budapesta

missing
14 octombrie 2019, ora 09:23

Gergely Karacsony, candidatul susținut de mai multe partide de opoziție la funcția de primar al Budapestei, a câștigat fotoliul de edil al capitalei Ungariei, învingându-l pe principalul său contracandidat Istvan Tarlos, cu un rezultat de circa 74% din voturile alegătorilor, scrie Washingtonpost.com.

Potrivit sursei citate, prezența la vot a fost de circa 50%, aceasta fiind una dintre cele mai înalte rate de participare la vot în Ungaria, din anii 90 încoace.

Pe lângă funcția de primar al capitalei ungare, partidele de opoziție au câștigat, de asemenea, primăriile în aproximativ zece dintre 23 cele mai mari orașe ale țării, în comparație cu anul 2014, când opoziția a câștigat doar trei primării, notează Washingtonpost.

La alegerile locale din Ungaria care au avut loc ieri, 13 octombrie, au participat circa opt milioane de cetățeni cu drept de vot. Mandatele primarilor și ale consilierilor care au fost aleși ieri sunt pentru o perioadă de cinci ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram