/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Cel mai puternic taifun din ultimii 60 de ani s-a abătut sâmbătă deasupra Japoniei

14 octombrie 2019, ora 18:38

Cel mai devastator taifun din ultimii 60 de ani a lovit Japonia în aceste zile. Fenomenul a provocat inundații masive și alunecări de teren. Au fost înregistrate și pierderi de vieți omenești. Operațiunile de căutare și salvare sunt în desfășurare. 

Ieri Japonia a fost surprinsă de cel mai puternic taifun înregistrat în ultimile 6 decenii. Hagibis a provocat revărsarea a peste 20 de râuri, iar alunecările de teren au blocat mai multe drumuri. 35 de persoane au decedat în urma dezastrului natural, iar 16 sunt date dispărute. Elicoptere și bărci au fost trimise pentru a salva oameni blocați în casele inundate.

Potrivit agențiilor nipone, peste o sută de mii de locuințe au rămas fără curent electric. Transportul urban se așteaptă să intre în ritmul obișnuit pe parcursul acestei zile. Pe rețelele sociale au apărut imagini surprinzătoare cu cerul nipon de un violet intens cu puțin înainte de taifun. Un asemenea fenomen a fost semnalat de câteva ori în Statele Unite după uraganuri puternice. Amintim că taifunul Hagibis s-a abătut asupra Japoniei în ziua de sâmbătă. Autoritățile au anunțat nivel maxim de pericol în 12 prefecturi din zone de centru a țării, inclusiv la Tokio.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram