/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Chișinăul a îmbrăcat straie de sărbătoare! Sute de oameni au ieșit în centrul capitalei

missing
15 octombrie 2019, ora 00:24

În inima capitalei, plăcintele, frigăruii și vinul au fost la mare căutare. De Hramul Chișinăului, sute de chișinăuieni, dar și turiști, au venit în centru pentru a petrece. Agenții economici, care au participat la târgul de sărbătoare, organizat de municipalitate, i-au ademenit pe oaspeți cu produse de artizanat, bucate alese și multă voie bună. Pentru ca la sfârșitul serii să plece acasă cu buzunarele pline, unii comercianți au venit cu noaptea-n cap, ca să prindă un loc mai bun.

În centrul capitalei, forfota a început chiar de la primele ore ale dimineții. Aici, unde comercianții și-au întins tarabele pline cu diverse produse. Începând cu haine, bijuterii și obiecte de lut – până la plăcinte, vin și frigărui”, Mihaela Dicusar, reporteră TV8.

„Astăzi am venit cu plăcinte, carne, mititei, cu salutări.”

„Frigăruiul este 40 de lei. Micii și cârnăciorii 35, costița – 40. Avem cartofi ca acasă. Salături. Cartoful este 10 lei/100 gr.”

„Noi cu miere am venit. Prețuri – 80, 90 de lei.”

Nu doar bucatele tradiționale au atras privirile, dar și lucrările meșteșugite, expuse la târgul de sărbătoare.

„De la șase dimineața suntem pe loc. Am prins și ceață, am prins și soare. Am pregătit multe, multe suvenire cu motive tradiționale moldovenești.”

„Sticlă goală obișnuită. Am îmbrăcat-o cu argil verde, am pus poamă, frunze. Cât timp va trebuit să le pregătiți, pentru ca să le aduceți astăzi aici? O lună. La ce oră ați venit? La 9. Loc nu prea este, dar ne-am aranjat deja unde este.”

„Sunt și șlapi, stănuțuri, brâuri, blănițe decorative.”

Deși oamenii spun că prețurile li s-au părut cam pipărate, acest detaliu nu le-a umbrit deloc sărbătoarea, care li s-a părut una pe măsura așteptărilor. Au avut de partea lor soarele, timpul liber și prietenii.

„Noi, cinci – șase prieteni ne adunăm aici și tragem o chileală. Hramul orașului.”

„Da ce-am cumpărat ? Frigărui, un pahar cu vin, ceai. Un pic să ne „presuim”. Prețurile cum vi se par? Tot ca de hram.”

„E scump.”

„Foarte frumos și ziua e frumoasă. Tot ce trebuie pentru o sărbătoare. Am ieșit un pic la plimbare cu toată familia.”

„M-am născut în Moldova, dar de 30 de ani locuiesc în Ucraina. Am venit să-i arăt soțului. E frumos. Noroc și toate cele bune.”

„E frumos. Copiii noștri au fost pe aici și am decis să venim și noi.”

Evenimentele dedicate Hramului orașului Chișinău au început la ora 8, cu depuneri de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt. Tot dimineață, la Catedrala Mitropolitană a fost oficiată o slujbă.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram