/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Doi frați ”killeri” din capitală, reținuți! Ar fi autorii a două tentative de omor la comandă eșuate

missing
16 octombrie 2019, ora 12:48

Doi frați din municipiul Chișinău au fost reținuți de oamenii legii fiind suspectați de comiterea a două tentative de omor la comandă, în anul 2018. Ambele victime au supraviețuit. Reținerea celor doi indivizi de 39 de ani și respectiv 40 de ani, a avut loc acum două săptămâni în urma unor măsuri speciale de investigații, desfășurate pe parcursul unui an. 

”Killerii erau foarte atenți. Chiar dacă aveau un loc fix unde să se întâlnească, tot timpul se despărțeau și se întâlneau peste câteva ore la locul fix prin căi diferite de acces. Foloseau o metodă de conspirație foarte bună”, a spus Igor Zglavuță,  șef direcția combaterea crimelor grave INI

Așa-zișii killeri au ridicat 15 mii de dolari pentru cele două tentative de asasinat.

Prima tentativă de omor a avut loc pe 28 februarie anul trecut, în sectorul Botanica. Indivizi necunoscuți au tras 21 de focuri de armă dintr-un pistol de model Kalașnikov în direcția unui Mercedes. Ținta a fost șoferul, un bărbat de 46 de ani. Un singur glonte l-a nimerit, iar victima a fost supusă unei intervenții chirurgicale care i-a salvat viața.

După ce au împușcat, asasinii plătiți ar fi lansat artificii pentru a sustrage atenția.

”Planificau acțiunile cu o lună de zile înainte sau mai mult, iar în momentul comiterii infracțiunii se foloseau de stații radio”, a explicat Igor Zglavuță.

Cel de-al doilea caz s-a produs pe 21 noiembrie 2018. Un necunoscut l-a sunat pe un om de afaceri dintr-o localitate din raionul Cantemir și i-a cerut să iasă în stradă. Bărbatul a ieșit doar în curtea casei, acolo unde a fost împușcat de șapte ori și lăsat să zacă într-o baltă de sânge. Victima a fost dusă de urgență la Spitalul Raional Cantemir de către rude, iar ulterior a fost transferat la Spitalul Clinic Republican, unde medicii au reușit să îi salveze viața.

În acest caz, oamenii legii au reușit să identifice persoana care a comandat crima. Este vorba despre partenerul de afaceri al victimei.

La domiciliile suspecților care ar fi executat tentativele de asasinat au fost efectuate percheziții, în urma cărora au fost depistate și ridicate mai multe telefoane mobile, cartele SIM și stații radio folosite la organizarea, coordonarea și săvârșirea crimelor. De asemenea, a fost ridicată și o armă de foc cu care a fost săvârșită una dintre infracțiuni.

Dacă va fi stabilită vinovăția celor doi frați, ei riscă de la 15 la 20 de închisoare sau detenție pe viață.

În prezent, oamenii legii investighează dacă indivizii sunt implicați și în comiterea altor infracțiuni. Aceștia au făcut parte dintr-o grupare criminală activă în anii 90.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram