/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Octavian Țîcu promite construcția unui Complex Sportiv Municipal de 5 milioane de euro

missing
16 octombrie 2019, ora 12:31

Candidatul Partidului Unității Naționale la alegerile locale din Chișinău, deputatul Octavian Țîcu a prezentat astăzi „strategia sportului și a modului sănătos de viață” pe care intenționează să o dezvolte în capitală, dacă va fi ales primar. Acesta promite construcția unui Complex Sportiv Municipal pe terenul actualei școli de handbal, care se află într-o stare deplorabilă.

Octavia Țîcu a prezentat astăzi o schiță de proiect și promite că va începe construcția Complexului Sportiv imediat ce va ajunge edil al capitalei.

Complexul va avea un teren sportiv pentru jocurile cu tradiții: volei, baschet și handbal, un bazin de înot olimpic de 50 pe 25 de metri cu 2500 de locuri  și un hotel cu 200 de locuri, unde sportivii și oaspeții vor putea să vină pentru cazare. Nu este un proiect costisitor – în jur de 5 milioane de euro, care pentru Primărie, în condițiile unei gestionări corecte a bugetului, este foarte fezabil. Este un proiect foarte simplu de realizat. Din momentul în care vom intra în Primărie, vom începe să-l construim”, a declarat Octavian Țîcu.

Acesta precizează că terenul aparține Primăriei și ar putea fi realizat și un proiect de parteneriat public-privat pentru construcția Complexului Sportiv Municipal. Actuala clădire a școlii de handbal ar putea fi demolată pentru că se află în stare avansată de degradare sau poate fi renovată și unită printr-o pasarelă cu viitorul Complex Sportiv Municipal.

Candidatul PUN crede că acest complex pe care îl propune poate fi dat în exploatare mai devreme decât Arena Chișinău, construită la Stăuceni.

„Luînd în considerare dezbaterile și tragerile de păr care există în legătură cu Arena Chișinău, lucrul acesta poate fi făcut mult mai repede și va fi unul mult mai spectaculos și atractiv, pentru că va face parte din viața urbană. Nu este o arenă care stă în câmp și are căi de acces dificile”, a comentat Octavian Țîcu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram