/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

A fost prelungit cu 60 de zile termenul de activitate a Comisiei de anchetă privind uzurparea puterii în stat

missing
17 octombrie 2019, ora 13:51

Termenul de activitate a Comisiei parlamentare de anchetă privind uzurparea puterii în stat a fost prelungit cu 60 de zile. Inițiativa a venit din partea președintelui comisiei, Mihai Popșoi. Astfel, mandatul acesteia constituie deja 180 de zile.

Prelungirea termenului de activitate este motivată de faptul în adresa comisei nu au parvenit toate răspunsurile de la autoritățile sesizate, comisia nu a reușit să audieze toate persoanele care dețin sau ar putea deține informații cu privire la obiectul de anchetă, se arată în proiectul de hotărâre prezentat Parlamentului.

„După cum bine cunoașteți Comisia cu privire la uzurparea puterii în stat lucrează intens doar că prietenii din opoziție au decis să boicoteze această comisie crezând că astfel vor putea opri determinarea noastră de a oferi cetățenilor tot adevărul despre ce s-a întâmplat în acea săptămână de foc în luna iunie.

În acest context, solicităm să extindem mandatul comisiei cu alte 60 de zile pentru a oferi colegilor timp ca eventual să se răzgândească, iar alte persoane, cum ar fi foștii membri ai Curții Constituționale, care urmează să fie invitate la comisie, să se pregătească”, a declarat președintele comisiei, Mihai Popșoi.

Menționăm că, Comisia parlamentară de anchetă privind uzurparea puterii în stat a fost constituită după evenimentele din luna iunie curent, când, potrivit unei hotărâri a Parlamentului, Partidul Democrat din Moldova a întreprins un puci anticonstituțional prin intermediul Curții Constituționale și Procuraturii Generale.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram