/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Un bărbat din capitală riscă ani grei de închisoare pentru că ar fi deținut ilegal arme în cantități impunătoare

missing
17 octombrie 2019, ora 15:48

Un bărbat din capitală de 59 de ani, care activa medic legist, riscă până la cinci ani de închisoare pentru că ar fi distrus mai multe documente ce reflectau activitatea de serviciu și ar fi deținut ilegal arme și muniții în cantități impunătoare. 

Suspectul a fost documentat de forțele de ordine pe parcursul a patru luni de zile. Prin urmare, a fost intentată o cauză penală pe marginea articolului din Codul penal „Luarea, sustragerea, tăinuirea, degradarea sau distrugerea documentelor, imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor”.

În acest context, în cadrul acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigații, polițiștii au descins cu mai multe percheziții la domiciliul, automobilul și biroul de serviciu al bărbatului.

În urma perchezițiilor efectuate de forțele de ordine au depistat documente din arhiva subdiviziunii în care activa, două pistoale, două arme de vânătoare, șapte încărcătoare de tip AKM (automat Kalașnikov), peste 500 de cărtușe de luptă, șase grenade de mână și una de tip F1, la fața locului imediat fiind solititată prezența experților Secției Tehnico-Explozive al Centrului Tehnico-Criminalistic și Expertize Judiciare al IGP.

Toate obiectele explozibile și armele au fost ridicate de către criminaliști și îndreptate la CTJ EJ, pentru a fi supuse expertizării și stabilirea caracteristicelor a armelor și munițiilor.

Este de menționat că atât armele cât și munițiile depistate bărbatul le deținea ilegal.

Dacă se va constata că acestea pot fi utilizate conform destinației, bărbatul va fi cercetat pentru comiterea infracțiunii prevăzute de articolul din Codul penal „Păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea ilegală a armelor şi muniţiilor”.

Dacă acesta va fi găsit vinovat pentru distrugerea documentelor ce reflectau activitatea de serviciu, riscă până la 32 500 lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore sau cu închisoare de până la doi ani.

Pentru păstrarea ilegală a armelor şi muniţiilor bărbatul va fi pedepsit cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 47 500 lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la trei ani.

La moment, forțele de ordine întreprind toate acțiunile de urmărire penală și de investigații în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor, precum și stabilirea persoanelor implicate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram