/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

După scandalul cu peștele infestat cu paraziți, șeful Centrului Republican de Diagnostică Veterinară a fost suspendat din funcție

missing
18 octombrie 2019, ora 13:58

După ce recent pe piața din Republica Moldova au fost depistate 73 de loturi de pește infestat cu paraziți, iar Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a pornit o anchetă în acest caz, astăzi directoarea adjunctă a instituției Ela Malai a declarat că șeful Centrului Republican de Diagnostică Veterinară (CRDV), Grigore Porcescu, a fost suspendat din funcție.

Reprezentanții CRDV au precizat pentru TV8.md că Porcescu a fost suspendat pentru o lună, până la finalizarea anchetei de serviciu.

„A fost instituită o comisie în regim de urgență, am convocat și consiliul acestui laborator, a fost schimbată și componența laboratorului”, a enumerat Ela Malai în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului.

Directoarea adjunctă a mai spus că a fost emis un ordin în urma căruia toți inspectorii ANSA au fost antrenați în misiuni de control la instituțiile sociale și piețele comerciale.

„Toate buletinele de analiză care vizează cele 73 de loturi de pește infestate au fost  transmise la mediul academic, pentru a se expune despre gradul de infestare și pericolul la care se pot expune oamenii în rezultatul consumului acestui pește”, a concretizat Ela Malai.

La finele săptămânii viitoare, ancheta de serviciu ar putea fi încheiată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram