/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Liderii Blocului ACUM: „Alegerile din 20 octombrie sunt cruciale”. Ce i-a rugat Andrei Năstase pe chișinăuieni

missing
18 octombrie 2019, ora 14:27

Alegerile din 20 octombrie sunt cruciale, pentru că cetățenii vor trebui să decidă dacă susțin schimbarea sau lasă în funcții „rămășițele” fostei guvernări democrate. Acesta a fost mesajul transmis astăzi alegătorilor de către liderii Blocului ACUM, care au organizat un briefing de presă, fiind însoțiți de deputați și zeci de candidați înaintați pentru funcțiile de primar.

„Lupta se duce între forțele noi care au început schimbarea și rămășițele sistemului mafiotizat care încearcă să se mențină pe ultima redută – administrația locală. Prin votul dvs, veți putea face curățenia în primării și consilii, scăpând de slugile vechiului regim”, a îndemnat Maia Sandu.

Prim-ministra a declarat că instituțiile statului abia au început să lucreze în interesul cetățenilor.

„Sistemul corupt, construit cu atâta migală în ultimii ani, luptă cu îndârjire și dorește să-și ia revanșa. Instituțiile capturate își revin foarte greu. Este nevoie de un efort susținut de a construi bune practici de administrare și guvernare. Tentaculele  statului mafiot s-au atins adânc în administrația publică și trebuie să facem un efort mare ca să punem instituțiile în slujba cetățeanului”, a argumentat Maia Sandu.

Candidatul Blocului ACUM la funcția de primar al Chișinăului, Andrei Năstase, a aruncat din nou o piatră în ograda socialiștilor și i-a rugat pe locuitorii capitalei să nu permită ca orașul să ajungă „în buzunarele celui care astăzi crede că Moldova are nevoie de un nou stăpân”.

„Fac un apel sincer și asumat către toți locuitorii Chișinăului, indiferent de etnie și limba vorbită. Aveți încredere în cuvântul meu de onoare că va fi bine pentru toți. Votați pentru o viață mai bună. Nu îi mai lăsați să ne dezbine. Votul din 20 octombrie are o importanță deosebită, deoarece poate oferi o majoritate proeuropeană și responsabilă în Consiliu, capabilă să vină cu expertiză și fonduri substanțiale.

Avem obligația la aceste alegeri să oferim fiecărei comunități majorități solide proeuropene în consiliile locale, cu atât mai mult la Chișinău, cel mai mare oraș de la frontiera de Est a Uniunii Europene”, a adăugat Andrei Năstase.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram