/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Securitatea în ziua alegerilor: Câți polițiști vor asigura ordinea publică

18 octombrie 2019, ora 12:46

4789 de angajați ai poliției vor asigura ordinea publică în ziua de 20 octombrie când vor avea loc alegeri locale generale. 4400 dintre aceștia sunt polițiști iar 380 – funcționari cu statut special din cadrul Ministerului de Interne.

La secțiile de votare și consiliile de circumscripție vor fi antrenați 3867 de angajați.

Veaceslav Balan, șef-adjunct al Direcției securitate publică din cadrul IGP, a declarat într-un briefing de presă că 285 de polițiști vor fi implicați în procesul de monitorizare a alegerilor. În fiecare secție de votare deschisă în țară se vor afla câte doi polițiști, care vor monitoriza și asigura buna desfășurare a procesului de vot.

De asemenea, sunt implicate și grupele operative de urmărire penală, grupele de intervenție 112 și echipajele de fluidizare a traficului rutier.

Totodată, și angajații trupelor de carabinieri vor fi implicați pentru a asigura paza și a interveni în forță în cazul escaladării situației.

Poliția a venit cu o serie de recomandări pentru a fi urmate în ziua de 20 octombrie:

Să manifeste un comportament preventiv și vigilent în timpul alegerilor;

-Să evite consumul de alcool și implicarea în conflicte, indiferent de preferințe sau apartenență politică;

Să nu încalce legislația electorală prin scoaterea din localul secției de votare a buletinul de vot;

Să se conformeze indicațiilor președintelui biroului electoral al secției de votare privind asigurarea ordinii în localul de votare și pe teritoriul aferent.

Responsabilii de la IGP au declarat că au fost făcute mai multe inspecții la secțiile de vot, unde au fost depistate o serie de încălcări, care au fost ulterior înlăturate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram