/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Ultima zi de campanie electorală! Ce riscă cei care vor face agitație

18 octombrie 2019, ora 16:14

Comisia Electorală Centrală atenționează că astăzi, 18 octombrie, este ultima zi în care concurenții  pot face agitație electorală. Potrivit Codului Electoral, agitaţia este strict interzisă în ziua alegerilor şi cea precedentă ei.

În aceste zile, nu se permite desfăşurarea/reflectarea activităţilor/materialelor cu tentă de agitaţie electorală şi nici apariţia candidaţilor în alegeri la emisiuni televizate sau radiofonice.

Concurenții electorali nu pot efectua virări în/din contul cu mențiunea „Fond electoral”.

Cei care vor face agitație electorală în zilele interzise, riscă să fie sancţionați cu amendă, de la 15 la 30 de unităţi convenţionale (750 – 1 500), aplicată persoanei fizice, şi cu amendă de la 35 la 50   (1 750 – 2 500) de unităţi convenţionale, aplicată persoanei cu funcţie de răspundere sau candidatului electoral.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram