/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Pericol la hotarul R. Moldova? Șef din armata Ucrainei: „Rusia se pregăteşte pentru o agresiune militară la scară largă”

missing
19 octombrie 2019, ora 08:39

Autoritățile Ucrainei sunt în alertă. Rusia dă semne că pregăteşte un atac în forţă, spune şeful adjunct al Statului Major al armatei ucrainene, Aleksii Taran.

Într-un interviu pentru o publicație locală, Taran a declarat că Federaţia Rusa se pregăteşte pentru o agresiune militară la scară largă împotriva Ucrainei, nu numai de-a lungul liniei de contact (Donbas), ci de-a lungul întregii linii de frontieră ruso-ucrainene.

„Aceste planuri ale Rusiei sunt destul de evidente. Forţele armate ale Ucrainei se pregătesc să respingă agresiunea armată de-a lungul întregii frontiere cu Rusia”, a spus Aleksii Taran, citat de Agerpres.ro.

Potrivit acestuia, ofensiva rusă ar viza și zona din regiunea Odessa, de la hotarul cu R. Moldova.

„Avem astăzi un număr suficient de organisme de comandă şi control pregătite şi care sunt capabile sa planifice şi să gestioneze trupele în aceste zone importante”, a spus Taran.

La sfârşitul lunii septembrie, preşedintele ucrainean Vladimir Zelenski, vorbind la cea de-a 74-a sesiune a Adunării Generale a ONU de la New York, a acuzat Rusia de agresiune.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram