/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Prezență mică la vot în Paris. Un moldovean stabilit în Franța: „Din cauza dezamăgirii, oamenii nu doresc să iasă la vot”

missing
20 octombrie 2019, ora 15:57

Alegătorii din diasporă sunt mult mai pasivi la aceste alegeri, comparativ cu scrutinul din 24 februarie 2019. Un moldovean stabilit în Franța ne-a spus că într-o secție de vot din Paris către ora 14 participaseră la vot aproximativ o sută de persoane. 

„Din cauza dezamăgirii, oamenii nu doresc să iasă la vot, plus, în capitala Franței toată ziua plouă și este posomorât. Să sperăm că după ora mesei cetățenii noștri să se consolideze și să iasă masiv la vot, căci pentru Ile de France (Paris) s-au adus 5000 de buletine”, spune Victor Oleinic, moldovean stabilit în Franța.

La Paris au fost deschise trei secții de vot. La ora 13:00, potrivit Comisiei Electorale Centrale, rata de participare la vot în circumscripția nr. 50 (Europa de Vest) era de circa 2300 de persoane.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram