/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Are 100 de ani și o pensie de 200 de lei. Cunoaște-i povestea Eudochiei Rusu din satul Holoșnița

missing
20 octombrie 2019, ora 18:33

Eudochia Rusu, cunoscută în satul de baștină Holoșnița ca mătușa Dochița, a ajuns la frumosul jubileu de 100 de ani. Viața nu a fost niciodată mai frumoasă ca acum, când își vede copiii și nepoții pe la casele lor, iar strănepoții ascultători și cuminți…Mătușa Dochița, care în cea mai mare parte a vieții s-a dedicat familiei și copiilor, are o pensie de 205 lei, scrie Observatorul de Nord.

Mai câștiga din vânzarea lucrărilor făcute manual. Se pricepea bine la țesut covoare și la uns case și era poftită la ajutor.

Au agonisit cu soțul niște bani din vânzarea covoarelor și după cinci ani trăiți într-un bordei au cumpărat o palmă de pământ și lemn pentru casă. Așa a început să crească gospodăria familiei Rusu din satul Holoșnița.

De vreo 20 de ani mătușa Dochița este văduvă. Bătrâna se bucură de fiecare zi de viață, ea fiind un om cu mare frică și dragoste de Dumnezeu, acesta fiind și secretul longevității, în opinia ei

Noi totdeauna ne grămădim grămadă, patru surori (cei patru fii au decedat — n.a.). Mama ne întâlnea cu de toate. Ținea porci, rațe, găini. Eu sunt mezina, pe mine m-au ajutat mult în viață și ea, și surorile. Îi doresc să fie sănătoasă și să trăiască mulți ani, mulți ani înainte”, spune fiica Eudochiei.

Mătușa Dochița se trage dintr-o viță de femei longevive, sora sa fiind și ea una dintre cele mai vârstnice femei din raion. Ajunsă la această aniversare, femeia are o singură dorință: “Sănătate, vedere și să pot umbla”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram