Candidatul Blocului ACUM la funcția de primar al municipiului Chișinău, Andrei Năstase, a avut iarăși o adresare pe „Facebook” prin care a îndemnat cetățenii să iasă la vot. Pentru un video similar, instanța de judecată a anulat rezultatele alegerilor din iunie 2018.

„Așa trebuie să procedeze niște orășeni responsabili. Vom face un apel așa cum am făcut-o cu un an și ceva în urmă. Nu stați acasă, pentru că schimbarea nu se așteaptă acasă. Se face prin implicarea fiecăruia dintre noi”, a declarat Năstase.

Politicianul a spus că îndemnul de a ieși la vot nu ar fi o încălcare a legislației electorale și a dat asigurări că „de această dată nimeni nu va mai îndrăzni să anuleze rezultatele alegerilor”.

Amintim că, în iunie 2018, Andrei Năstase a câștigat alegerile locale pentru funcția de primar al Chișinăului. Ulterior, Judecătoria Chișinău a anulat rezultatele, motivând că Năstase a făcut agitație electorală în ziua votării, publicând un video similar pe „Facebook” prin care a îndemnat oamenii să iasă la vot.

Recent, magistrații au anulat decizia din iunie 2018 și mandatul de primar al lui Andrei Năstase a fost validat.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!