/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Chiar dacă au votat sau nu, mai mulți orășeni au mers astăzi la picnic, în parcuri pentru a se distra

missing
20 octombrie 2019, ora 23:40

Au ales ceea ce le place mai mult: frigăruii și distracția în aer liber. Chiar dacă soarele a fost zgârcit astăzi, mai mulți chișinăuieni au profitat de ziua liberă și au ieșit la picnic, în parcuri. Unii au mers după ce și-au exercitat dreptul la vot, alții însă nu au mai apucat să treacă prin secțiile de vot.

„După ce am votat noi am venit aici. Sărbătorim sărbătoarea noastră și ceea ce este azi.”

„Ce sărbătoriți azi? – Noi, alegerile de azi. Soții toți sunt plecați peste hotare la lucru. Aș vrea să trăim într-o țară ca să trăim familii unite, cu toți împreună.”

Alții însă au pus distracția pe prim plan. Acest bărbat spune că a venit să se odihnească, împreună cu prietenii. Incă nu au votat, dar se arată convins că va reuși până la închiderea secțiilor.

„N-am fost la vot încă. – Urmează să vă duceți? – O să reușim deseară, până la ora 21:00. Nu prea merită. De ce nu merită? E „fățărnicie”.”

Au fost și din cei care, dezamăgiți de cum este administrată capitală, au boicotat scrutinul.

„Eu nu știu pentru cine să votez acum. Trebuie să votez pentru primarul acestui oraș sau pentru partid. Eu tot timpul am votat. Azi eu am pus punct acestor votări până nu voi vedea candidați destoinici.”

„Noi plecăm peste hotare majoritatea dintre tineri, pentru că condițiile în Moldova nu sunt favorabile.”

Iar acești oameni, pe care i-am întâlnit în fața unui bar din capitală, spun că după ce și-au făcut alegerea, au vrut să se relaxeze cu un păhărel de tărie.

„Deputații am votat ca să fie. – În ce circumscripție ați fost? – Acolo, 9 „matincă” am scris. Acolo era scris.”

„Președintele, primarul sau consilieri? – Pe toți trei. – Pe cine pe toți trei? – „Dapoi” primarul, consilier și președintele.”

„Știți ce se votează azi? Da. Și dacă se votează, apoi ce?”

„Dacă primarul o să „câșlige”  Mulți ani să trăiască, mulți bani să „aibă”.”

Conform ultimelor sondaje, fiecare al cincilea respondent declara că nu va participa la vot pe 20 octombrie.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram