/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ Vot masiv la Orhei! Sute de oameni s-au grăbit să voteze încă în primele ore ale zilei

missing
20 octombrie 2019, ora 19:44

În secțiile de vot din municipiul Orhei, care a fost condus până nu demult de Ilan Șor, oamenii au făcut cozi pentru a vota. Până la amiază, mai bine de o pătrime dintre cei înregistrați pe liste, își exprimaseră deja dreptul. Majoritatea ne-a spus că a votat pentru un trai mai bun.

Din primele ore ale zilei, în holul liceului „Alecu Russo” din Orhei era agitație. Oamenii se grăbeau să-și facă datoria. La prânz peste 500 de persoane din cele aproape o mie, aflate pe listă, votaseră deja. Unii își doresc o viață măcar la fel de bună ca până acum.

„Ce așteptări aveți de la alegeri? – Să se schimbe ceva. – Ce anume? – Să nu fie mai rău decât a fost”.

„Așteptăm spre bine desigur, ca să trăiască oamenii mai bine. Se fac unele schimbări, dar…”.

„Așteptăm să fie mai bine. Oleacă mai bine. Acum cum e? Vedem, poate se schimbă ceva dacă votăm și pe alții”.

Totuși, oamenii au evitat să ne spună ce știu despre candidații care s-au înscris în cursă la Orhei.

„Pot să mă abțin?”

„-Ce știți despre candidatul pentru care ați votat? – Cunosc multe, dar acum nu dispun de timp. – Ce va plăcut în programul lui electoral? – Scuzați, la revedere”.

„- Ce știți despre candidatul pentru care ați votat? – E bun. E normal. E foarte bun om.”

Pentru funcția de primar al municipiului Orhei au fost înregistrați 11 candidați. Municipiul a fost condus până în martie de Ilan Șor. După ce a devenit deputat, el a optat pentru Parlament. Mai apoi, după schimbarea puterii, el a părăsit țara, fiind anunțat în căutare internațională. Fostul primar este cercetat pentru implicare în frauda bancară, dar și pentru că a părăsit ilegal țara. Șor se declară nevinovat.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram