/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Șapte suburbii ale Chișinăului și-au ales primarii din primul tur. Situație bizară la Cruzești

missing
21 octombrie 2019, ora 10:24

Șapte localități din cele 18 care fac parte din raza administrativă a municipiului Chișinău au primari aleși din primul tur. Cel mai bun rezultat l-a obținut candidatul Blocului ACUM din Ciorescu, Ivan Scripnic care a luat 78,88% din voturi. Și în Consiliul local Blocul ACUM va avea mai mult de jumătate din mandate.

O situație bizară se atestă la Cruzești. Fotoliul de primar a fost câștigat de candidata Partidului Liberal, Violeta Crudu, care a fost susținută de 65,82% dintre locuitorii care au participat la vot. Pe de altă parte, în Consiliul local va avea majoritatea Partidul Șor care a obținut 55,6% din sufragii.

La Tohatin și la Cricova alegerile au fost câștigate din primul tur de candidații independenți Sergiu Cebotari și, respectiv, Valentin Guțan, care au obținut 64,18% și 65,57% din voturile alegătorilor prezenți la urne.

Candidatul socialiștilor din Colonița, Angela Zaporojan, a luat 72,96% din voturi. Și în Consiliul local PSRM va avea majoritatea, acumulând 62% din sufragii.

La Vadul lui Vodă tot un socialist a obținut fotoliul de primar. Iuri Onofriiciuc a fost susținut de 69,16% dintre locuitorii care au participat la scrutin. În orășelul Vatra a câștigat candidatul PSRM, Denis Danila  cu 66,42% din voturile alegătorilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram