Șapte localități din cele 18 care fac parte din raza administrativă a municipiului Chișinău au primari aleși din primul tur. Cel mai bun rezultat l-a obținut candidatul Blocului ACUM din Ciorescu, Ivan Scripnic care a luat 78,88% din voturi. Și în Consiliul local Blocul ACUM va avea mai mult de jumătate din mandate.

O situație bizară se atestă la Cruzești. Fotoliul de primar a fost câștigat de candidata Partidului Liberal, Violeta Crudu, care a fost susținută de 65,82% dintre locuitorii care au participat la vot. Pe de altă parte, în Consiliul local va avea majoritatea Partidul Șor care a obținut 55,6% din sufragii.

La Tohatin și la Cricova alegerile au fost câștigate din primul tur de candidații independenți Sergiu Cebotari și, respectiv, Valentin Guțan, care au obținut 64,18% și 65,57% din voturile alegătorilor prezenți la urne.

Candidatul socialiștilor din Colonița, Angela Zaporojan, a luat 72,96% din voturi. Și în Consiliul local PSRM va avea majoritatea, acumulând 62% din sufragii.

La Vadul lui Vodă tot un socialist a obținut fotoliul de primar. Iuri Onofriiciuc a fost susținut de 69,16% dintre locuitorii care au participat la scrutin. În orășelul Vatra a câștigat candidatul PSRM, Denis Danila  cu 66,42% din voturile alegătorilor.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!