/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Le-a promis unor tinere muncă decentă în Dubai, dar le-a dus în Cipru, unde le-a obligat să se prostitueze

missing
22 octombrie 2019, ora 12:45

Un bărbat a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru trafic de persoane. Acesta ar fi recrutat două tinere cărora le-a promis de lucru în Dubai, dar le-a dus în Cipru, acolo unde le-a obligat să se prostitueze. 

Totul s-ar fi întâmplat în anul 2015. Individul a intermediat comunicarea celor două victime cu așa-zisa angajatoare, care le-a promis cumpărarea biletelor de călătorie și cazare gratuită, în camere separate.

Fetele, care aveau atunci câte 20 de ani, au spus că pe biletul electronic era indicat orașul, nu și țara în care zboară.

Individul și pretinsa angajatoare le-au promis tinerelor salarii de 10 mii de euro pe lună, dar au ajuns să fie ”remunerate” cu 9 mii de euro pentru șase luni.

Atunci când au cerut să se întoarcă la Chișinău, victimelor le-au fost luate pașapoartele. Mai mult, au fost obligate să ”muncească” chiar din prima zi, deservind câte 7 – 8 clienți pe zi, de care erau de multe ori maltratate.

Tinerele nu erau lăsate să părăsească localul în care erau obligate să se prostitueze, ”angajatorii” inventând o datorie de câteva mii de euro pe care acestea ar fi acumulat-o atunci când au fost ”cumpărate” de la Chișinău. Astfel, una dintre fete a revenit la Chișinău fără niciun ban.

La solicitarea procurorilor, Curtea de Apel Chișinău a dispus ca condamnatul să îi ofere fiecărei victime câte 50 de mii de lei, prejudiciu moral.

Condamnatul are vârsta de 34 de ani și a fost anterior condamnat pentru tâlhărie și organizarea migrației ilegale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram