/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ EMOȚIONANT! Un grup de protestatari din Liban, îi cântă ”Baby Shark” unui copil speriat de mulțime

missing
22 octombrie 2019, ora 18:07

Situație mai puțin obișnuită în Liban, acolo unde sute de mii de oameni au ieșit în stradă în mai multe orașe, ca să ceară o reformă mai profundă a statului și schimbarea clasei politice, pe care o consideră coruptă. Un grup de protestatari i-au cântat ”Baby Shark” – un cunoscut cântec pentru copii, unui micuț de 15 luni după ce mama acestuia le-a spus că i-au speriat copilul.

Totul s-a întâmplat la sud de Beirut, după ce mai mulți protestatari i-au înconjurat mașina lui Eliane Jabbour.

Momentul a fost filmat și a devenit viral în mediul online.

Scânteia care a declanșat furia populației a fost un plan al guvernului de a taxa apelurile din Whatsapp și alte servicii similare. De aici, mișcarea a devenit una de protest față de sărăcie, austeritate, corupție, lipsa serviciilor publice și a infrastructurii.

Oamenii i-au acuzat pe politicieni că se îmbogățesc, în detrimentul cetățenilor de rând.

La presiunea străzii, guvernul a fost de acord cu unele reforme, precum tăierea salariilor politicienilor și privatizarea utilităților publice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram