Lucrările de reparație capitală pe strada Ion Creangă din sectorul Buiucani al capitalei, demarate încă anul trecut, nu vor fi mai fi încheiate anul acesta, așa cum s-a promis inițial. Deși strada ar fi trebuit să fie deja gata, se pare că autoritățile se află abia la etapa de elaborare a proiectului de execuție. Această ”tărăgănare” creează o serie de impedimente. Carosabilul se află într-o situație extrem de proastă și necesită cel puțin o reparație cosmetică, care nu poate fi făcută fără proiectul menționat mai sus.
Astfel, s-ar putea să nu se reușească nici cel puțin ”nivelarea” străzii până când se strică vremea. Asta deoarece cei de la Chișinău – Proiect, responsabili de elaborarea proiectului de execuție, spun că le mai trebuie două sau chiar trei săptămâni pentru a-l definitiva. Între timp, responsabilii de la Direcția Transport și Pretura Buiucani au propus convocarea unui grup de lucru la nivelul municipalității, care să identifice soluții reale pentru această stradă.
”Vin cu un demers să fie creată o comisie legată de strada Creangă. E și normal că nu putem lăsa strada în situația în care este, vorbim de segmentul de la Belinski până la Alba Iulia, sunt un șir de lucrări care sunt necesare de executat în mod de urgență”, a explicat la ședința operativă a Primăriei, șeful Direcției Transport, Adrian Boldurescu.
Grupul de lucru ar urma să fie creat astăzi, iar din el vor face parte reprezentanți ai Direcției Transport, Preturii, INP.
”Scopul nu este de a o repara integral, ci de a freza sau de a înlătura fizic denivelările pronunțate care sunt pe segmentul dat deoarece prezintă pericol pentru deplasarea transportului public și privat. Noi am așteptat pentru că este o procedură de licitație care a avut loc. Speram că o să primim proiectul mult mai repede, proiectul care a fost comandat în anul trecut, deoarece el suferă modificări substanțiale, mai este ceva de lucru”, a menționat Boldurescu.
Adrian Boldurescu spune că dacă nu se intervine acum, la iarnă, porțiunea de drum ar putea deveni extrem de periculoasă.
”Dacă lăsăm pe timp de iarnă carosabilul în asemenea stare , avem polei, nu vom putea curăți zăpada foarte bine, se vor crea condiții periculoase pentru trafic și suntem obligați să o facem”, a adăugat Boldurescu, potrivit căruia, aceste lucrări ar putea fi făcute în cel mult două zile.