/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Colecția unei moldovence, premiată cu locul doi la un concurs internațional de design vestimentar din Londra

29 octombrie 2019, ora 08:48

A plecat la Londra, pentru a descoperi cele mai ascunse secrete ale industriei fashion. Este povestea unei tinere moldovence, care ține cu orice preț să cucerească lumea internațională a modei, chiar dacă pentru asta a fost nevoită să se despartă de casă. Pe lângă studii, fata muncește într-un atelier local, cot la cot cu un designer englez. Recent, tânăra a participat cu o colecție inedită la un concurs de modă, la care a ocupat un loc de frunte. Piesele vestimentare vor fi expuse, la primăvară, pe podiumul britanic, în cadrul săptămânii de modă.

Viața Alinei Deordița s-a schimbat la 180 de grade anul trecut, când a decis să-și lase atelierul de creație vestimentară din Chișinău și să se mute în capitala Marii Britanii. A plecat la Londra pentru a studia la „British Academy of Fashion Design”.

SINCRON: ALINA DEORDIȚA, DESIGNER

Am avut în RM un salon atelier cu rochii de mireasă și de seară, am reușit să cos câteva colecții acasă.

Recent, a participat la un concurs internațional de design, unde a reprezentat Republica Moldova. Colecția, pe care a numit-o „Inside of us…”, a fost creată într-o lună. Chiar dacă a avut concurenți experimentați din țări precum Marea Britanie, Italia, India sau Brazilia, juriul a rămas încântat de talentul Alinei și i-a oferit locul II.

ALINA DEORDIȚA, DESIGNER

Am folosit pentru această colecție patru tipuri de stofă, două dure și altele două transparente. Cele dure sunt pielea naturală și velvetul, iar cele transparente – sifonul și organiza.

Alina spune că s-a inspirat din stilul vestimentar al reginei Elisabeta I, dar și din culorile intense ale unei din cele mai mari insecte.

Am găsit interesantă analiza insectelor ucigașe, una din ele fiind insecta elefant, este o insectă mare, dar care are o culoare interesantă. Ceea ce putem vedea în colecția mea, verdele oliva. Când această insectă deschide aripile putem vedea că are încă o pereche de aripi, care sunt transparente, fine, ceea ce putem observa în colecția mea.

După concurs, tânăra a trezit interesul revistelor de modă londoneze, care i-au făcut diferite oferte.

ALINA DEORDIȚA, DESIGNER

În februarie-aprilie încep prezentările de modă, cum ar fi Fashion Week-ul și vreau să mai creez încă 5-6 bucăți și să ies cu o colecție întreagă pentru a reprezenta Republica Moldova.

Pe lângă studii și colecțiile pe care le creează, Alina Deordița muncește în calitate de couturier pentru un creator vestimentar englez. Totuși, moldoveanca își vede viitorul în Republica Moldova, alături de familie. Își propune să revină după ce va absolvi cursurile ca să-și lanseze propriul brand de haine, la Chișinău.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram