/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Țîcu își îndeamnă alegătorii să-l voteze în turul II pe Năstase, cu condiția că acesta nu va face alianțe cu socialiștii în CMC

missing
01 noiembrie 2019, ora 15:26

Octavian Țîcu, cel care a candidat din partea Partidului Unității Naționale (PUN) la alegerile din 20 octombrie la funcția de primar de Chișinău, își îndeamnă alegătorii să-l voteze în turul doi pe Andrei Năstase. Acesta reiterează însă condiția anunțată anterior, ca cei din ACUM să nu facă alianțe în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) cu aleșii municipali din Partidul Socialiștilor (PSRM).

„Preluarea orașului libertății noastre de către Ivan Ceban înseamnă izolarea noastră completă internațională și compromiterea viitorului european și românesc al Republicii Moldova, un lucru pe care nu putem să-l admitem”, a declarat Țîcu, în cadrul unui briefing de presă.

„Am declarat că îl voi susține pe Andrei Năstase în turul doi, dacă va declara ferm că nu va face alianță cu PSRM și va opta pentru o majoritate pro-europeană. Am luat act de declarația de aseară a lui Andrei Năstase că nu va face o alianță cu socialiștii, prin urmare, îmi declar susținerea mea personală și a PUN-ului pentru Andrei Năstase și îndemn locuitorii Chișinăului să voteze duminică candidatura blocului ACUM la alegerile din Chișinău”, a mai spus Octavian Țîcu.

Octavian Țîcu este deputat ales în listele blocului ACUM. Recent, el a spus că părăsește fracțiunea ACUM Platforma DA din Parlament, dar rămâne deputat neafiliat în blocul ACUM. S-a întâmplat în toiul campaniei electorale pentru alegerile locale din 20 octombrie. Tot atunci, Țîcu a spus că își înregistrează candidatura pentru funcția de primar al capitalei din partea PUN. La alegerile de pe 20 octombrie, Țîcu a acumulat un rezultat de circa 5%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram