/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/VIDEO/ A murit Leo Iorga, fostul solist al legendarei trupe Compact. Avea doar 54 de ani

missing
02 noiembrie 2019, ora 16:25

Tragedie în lumea muzicii de peste Prut. Fostul solist al trupei Impact, Leo Iorga, a murit astăzi. Anunțul a fost făcut de cântărețul și compozitorul Adrian Ordean. Regretatul artist avea 54 de ani, iar în ultimii ani din viață a luptat cu cancerul. 

„Acum cinci minute, colegul meu de trupă Leo Iorga a plecat spre o lume mai bună… Dumnezeu să-l ierte. Va rămâne în inimile noastre pentru totdeauna”, a scris Adrian Ordean pe Facebook.

Leo Iorga s-a luptat mult timp cu o boală necruțătoare și în ultimul timp a fost internat la Spitalul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București, potrivit Digi24.ro

Solistul rock Leo Iorga s-a născut la 2 decembrie 1964, la Arad. În 1988, cântă ca solist la grupul Cargo, lansând hiturile “Brigadierii”, “Povestiri din gară”, “Erata”.

Din toamna lui 1988 până în 1996, este solist al grupului Compact, în componenţa Leo Iorga, Adrian Ordean, Vlady Cnejevici, Teo Peter, Emil Laghia şi Leluţ Vasilescu, formaţie catalogată de Florian Pittiş şi mulţi alţii drept “formula de aur” a trupei Compact. În această formulă a lansat hituri ca: “Singur în noapte”, “Mă voi întoarce”, “Să te gândeşti la mine”, “Toamnă în sufletul meu”, “Trenul pierdut”, “Ploaia”, “Cine eşti tu, oare?”, ”Cine-i vinovat?”, ”Te visez mereu”. Cu Leo Iorga vocal, trupa Compact cântă la Festivalul “Mitt Ein Ander” de la Berlin, în 1989 şi efectuează trei turnee în Republica Moldova (1988, 1990, 1992).

Din 1997 până în anul 2001 a cântat în trupa Schimbul 3, iar din 2003 cântă acompaniat de grupul Pacifica.

Anul 2011 a fost extrem de dificil pentru Leo Iorga, fiind diagnosticat cu cancer şi supus unei intervenţii chirurgicale dificile, din cauza unei tumori la plămân. Artistul a revenit pe scenă la câteva luni după operaţie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram