/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ UPDATE: Ce spune poliția despre presupusul caz de cumpărare a voturilor în or. Codru

missing
03 noiembrie 2019, ora 17:10

UPDATE, ORA 17:20 Reprezentanții Direcției de Poliție din Chișinău spun că un asemenea caz se documentează. Poliția a fost sesizată de această presupusă încălcare și o echipă s-a deplasat la fața locului. Au fost interogați martorii și audiată proprietara automobilului Toyota, care neagă faptul că ar fi cumpărat voturi. 

„Proprietara mașinii a comunicat faptul că nu a oferit cuiva mijloace financiare, ea doar s-a parcat acolo, așteptând o altă prietenă pentru a discuta. Totodată, polițiștilor li s-au prezentat imagini video dar din ele nu se observă că doamna ar fi corupt pe cineva” , ne-a spus la telefon Natalia Stati, ofițera de presă a Poliției capitalei.

Reprezentanta poliției afirmă că acest caz va fi documentat în continuare, iar poliția va audia și alți martori ai incidentului, pentru a stabili dacă problema sesizată se va confirma sau nu.

ORA 15:16 Un caz suspect de posibilă corupere a alegătorilor a fost înregistrat la o secție de votare din orașul Codru, unde câțiva alegători ar fi fost aduși la urne cu un automobil Toyota și ar fi primit o sută de lei pentru vot. Incidentul a fost filmat de câțiva martori care au postat imaginile video pe rețelele de socializare, spunând că este vorba despre secția de vot nr. 257.

Contactată de TV8.md, președinta Consiliului Electoral Codru, Diana Punga, ne-a spus că membrii consiliului au fost sesizați despre acest caz, iar din informațiile pe care le au, este vorba despre secția de vot nr. 256. Președinta consiliului susține că documentarea acestui caz ține de competența Poliției și a instanței de judecată.

Am solicitat informații și de la Direcția de Poliție din Chișinău cu privire la acest caz, revenim cu actualizări.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram