/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Reguli mai aspre pentru studenții străini la Medicină! Vor trece testul antidrog la admitere și înainte de fiecare examen

missing
04 noiembrie 2019, ora 15:06

Cetățenii străini care își doresc să își facă studiile la Universitatea de Medicină ”Nicolae Testemițanu” vor trece testul antidrog la admitere, dar și la fiecare sesiune de examene. Cei care vor fi prinși cu ”păcate” vor fi exmatriculați. Decizia a fost luată de administrația universității după ce săptămâna trecută, oamenii legii au deconspirat o grupare implicată în trafic de droguri, din care făceau parte mai mulți studenți la medicină.

Noile restricții urmează a fi stipulate în contractele de studii încheiate cu studenții.

Totodată, administrația Universității de Medicină va expedia scrisori de avertizare părinților studenților străini. De asemenea, va fi revizuit modul de lucru abordat de companiile de recrutare.

„Noi suntem dispuși să facem tot posibilul pentru a echivala programele de studii şi diplomele ca să aveți posibilitatea să lucrați în ţările voastre de origine, din acest considerent vom schimba tactica de conlucrare”, a declarat rectorul Emil Ceban, în fața studenților.

Potrivit datelor SIS, în ultimii 3-4 ani, aproximativ 30 de studenţi străini au fost exilați în țările lor de origine din cauza încălcării legislaţiei Republicii Moldova.

Amintim că cel puțin opt persoane au fost reținute, iar alte zece sunt cercetate în stare de libertate, fiind suspectate că ar fi membri ai unei grupări criminale, specializate în comercializarea drogurilor. Printre aceștia, mai mulți studenți la Medicină. Liderul grupării era un student la Medicină în anul patru.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă până la 15 ani de închisoare.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram