/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ TV8, premiat pentru etică și deontologie, la Forumul Media 2019

missing
04 noiembrie 2019, ora 22:29

O nouă distincție în colecția TV8. De această dată, ne-am ales cu Premiul Național de Etică și Deontologie Profesională Jurnalistică 2019. În finala concursului au ajuns și alte patru instituții media, însă după procedura de vot, experții au ales TV8 drept câștigător. Premiul a fost înmânat astăzi, în cadrul Forumului  Media.

NATALIA MORARI, FONDATOARE TV8: „Vă mulțumesc, e o mare onoare pentru noi, dar, de fapt, deontologia ține de știrile pe care noi le facem în regim zilnic, aproape imposibil”.

MARIANA RAȚĂ, DIRECTOARE DE ȘTIRI: „TV8 când s-a pornit, s-a pornit pentru asta, ca să ofere o platformă jurnaliștilor buni, care vor să-și facă corect, deontologic meseria și să aibă unde să o facă. Ei sunt cei care fac munca complicată, cei care fac știrile corecte”.

Premiul Național de Etică și Deontologie profesională jurnalistică este acordat anual instituțiilor media în semn de recunoaștere pentru promovarea principiilor de etică și corectitudine în presă. Conform regulamentului, 75 la sută din punctaj constituie votul comun al experților, iar încă 25% – votul publicului.

„VIORICA ZAHARIA, PREȘEDINTA CONSILIULUI DE PRESĂ: „A fost destul de dificil să alegem din cei cinci finaliști ai concursului. Acest premiu este și unul de încurajare a jurnaliștilor de acolo, un semn că ei fac un produs calitativ, deontologic și e un soi de încurajare ca să faceți acest lucru și pe viitor”.

La sfârșitul anului trecut, TV8 a luat diploma Evoluția Anului în cadrul Concursului „10 jurnaliști ai anului”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram