/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Deputații din PSRM, după o discuție cu președintele Dodon, vor remanieri în Guvernul Sandu

05 noiembrie 2019, ora 13:52

Deputații din Partidul Socialiștilor (PSRM) îi vor invita pe partenerii lor din Blocul ACUM la discuții despre activitatea Guvernului. Aceștia vor să discute cu partenerii din coaliția de guvernare inclusiv subiecte legate de remanieri în Guvernul Sandu. Informațiile au fost transmise de către reprezentanții PSRM într-un comunicat, după ce fracțiunea socialiștilor s-a întâlnit cu președintele țării Igor Dodon, care se consideră liderul informal al partidului.

Parlamentarii spun că vor discuta la direct cu reprezentanții Guvernului, însă vor cere ca aceștia să fi audiați inclusiv în ședințele plenare ale Parlamentului.

„Cele mai mari îngrijorări remarcate în discuție sunt legate de deficiențele grave din sectorul economic și social, lipsa totală de viziune și acțiuni pentru rezolvarea problemelor cetățenilor, dar și situația dramatică din domeniul securității cetățenilor, unde se înregistrează zilnic situații care pun în pericol viața lor. Până la această oră instituțiile responsabile s-au dovedit a fi incapabile să gestioneze situația, nu au reușit să vină cu soluții și acțiuni concrete pentru protejarea cetățenilor”, spun reprezentanții serviciului de presă al PSRM.

În același comunicat se menționează că PSRM va convoca în scurt timp ședința Consiliului Republican, ședință la care se vor lua decizii importante, spun socialiștii: „Vor fi luate și deciziile politice potrivite pentru a ne putea respecta angajamentul făcut în fața cetățenilor, acela de a susține un guvern care lucrează pentru ei”, se menționează în comunicat.

La întâlnirea oficială cu Dodon, deputații din PSRM au discutat și despre necesitatea formării coalițiilor de guvernare locală.

Socialiștii au discutat și despre reforma justiției, de care se arată îngrijorați, în special în privința concursului pentru preselectarea candidaților la funcția de procuror general: „Toate aceste teme reprezintă îngrijorări majore și urmează a fi tratate cu maximă seriozitate de fracțiunea PSRM pentru a nu permite nici un fel de derapaj sau ingerință politică în justiție”.

La următoarea ședință a Parlamentului ar urma să fie dezbătută o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Sandu, la inițiativa Partidului Democrat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram