/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Dodon, după ședința de la PSRM, îi invită la discuții separate pe deputații din PAS și cei din Platforma DA

07 noiembrie 2019, ora 13:54

Șeful statului Igor Dodon îi invită pe deputații din fracțiunile PAS și Platforma DA ale Blocului ACUM la discuții separate, mâine, la Parlament. Dodon zice că mâine-dimineață, la ora 10.00, se va întâlni cu deputații din fracțiunea PSRM, la ora 11.00 îi invită la discuții pe cei din fracțiunea PAS, iar la 12.00, pe cei din fracțiunea Platforma Da.

Președintele a ținut să precizeze că-i cheamă la discuții doar pe deputații din cele două fracțiuni, nu și pe miniștri, făcând aluzie la faptul că Andrei Năstase, liderul Platformei DA, nu este binevenit la acest dialog, în condițiile în care anterior Dodon a zis că nu se va mai așeza cu Năstase la aceeași masă.

„Vrem să păstrăm această majoritate parlamentară, vrem să păstrăm acest Guvern pentru că noi considerăm că este o șansă pentru Republica Moldova. În același timp, colegii socialiști în niciun caz nu acceptă inițiative care contravin Constituției în opinia lor și acelor înțelegeri stipulate în acordul semnat dintre PSRM și ACUM. Noi susținem reforma Justiției, susținem reforma Procuraturii, dar atunci când se încearcă să se subordoneze politic unei persoane, lider de partid cu funcție importantă în stat, cred că acest lucru nu este tocmai bun”, a declarat Igor Dodon după ședința de azi de la sediul PSRM.

Igor Dodon zice că după ce va discuta cu fiecare fracțiune în parte, posibil îi va aduna pe toți la o discuție comună. „Să reușim până la 15.00”, a menționat Dodon.

Președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi a anunțat că va propune ca pentru mâine, la 15.00, să fie convocată ședința Parlamentului.

Vezi și:

/VIDEO/ Primele declarații ale lui Greceanîi, după ședința de la sediul PSRM și invitația lansată prim-ministrei Sandu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram